Dagdromen

Met een dadel-goyabes-citroen muffin aan de ene kant en een slapende Isak aan de andere, zit ik voorovergebogen achter mijn computer. Op de achtergrond speelt zo’n moeilijk definieerbaar muziekje dat er is zonder aandacht op te eisen. Vanaf de bank vol dikke kussens en een houtblok- achtige ‘bureau’ op vloerhoogte, droom ik langzaam weg.

Over een paar weken is dit scenario misschien wel een van die dingen waar ik weemoedig aan terug zal denken; warme koffietentjes vol geroezemoes en taartjes waarvoor ik niet zelf eerst een hele ochtend in de keuken heb moeten zwoegen (iets wat per definitie uitgesloten is).

Zo’n vooruitzicht is een heerlijk excuus om nog een shortcake te bestellen en die belachelijk dure smoothie weg te slurpen. Isak lijkt het mij te gunnen. Hij ligt al de hele ochtend in diepe slaap in zijn kinderwagen.

Ik probeer mij een voorstelling te maken van ons leventje over een week of vier. Als alle verhuisdoos-, opslagbox- en regeldingen achter de rug zijn en wij na een reis met veel te veel bagage zijn aangekomen op onze tussenstop: Lemvig, Denemarken.

Ik stel me voor hoe we na een uitgebreid ontbijt van roggebrood en roerei een lange wandeling maken over het verlaten strand. Anders dan in Nederland is de zee hier ruw en zijn de duinen rotsachtig in plaats van volgepropt met inspiratieloze bungalows. Aan de lange houten keukentafel van mijn schoonmoeder zit ik ’s middags achter mijn computer met een dampende kop filterkoffie terwijl Isak op een warme wollige deken naar kneuterige Deense liedjes ligt te luisteren. Het uitzicht op het dal waar het huis aan grenst brengt rust in mijn hoofd.

Niet verkeerd, zo’n vooruitzicht. En beter voor de lijn. En mijn rug. Tot die tijd mag ik van mezelf nog even cafeetjes opzoeken en toegeven aan ingewikkelde muffins en de keuze uit tien soorten koffie. Het is een fijne omgeving om weg te dromen, in mijn geval naar een plek zonder hennepzaad en gerstegras. Ik ben benieuwd of ik ze echt zal missen.

 

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s