Blog

Leven van schrijven. Dat was het plan. En ondertussen genieten van de zon, bijzondere plekjes in Europa, goede boeken en veel vrijheid. En vooral: van mijn gezinnetje. 

Moet te regelen zijn, dacht ik. En dat klopt. Meestal. Benieuwd hoe? Lees mijn blog!


Van housesitter tot eilandbewoner

img_1560-jpg4 juni 2017 – Na die extreem stoffige housesit, vonden we het langzaamaan tijd worden voor een nieuw plan. Een plan zonder andermans keffertjes en stokoude spinnenwebben. Onze volgende locatie? Het Deense Samsø!

Lees verder


Housesit from Hell

13 mei 2016 – “To describe great things, you must be at a distance from them” Misschien geef ik Edmondo de Amicis over een tijdje gelijk. Al ben ik bang dat het minstens drie decennia zal duren voordat ik de ‘greatness’ van onze nieuwste housesit zal inzien.

Lees verder


Italiaans gebrabbel

BlaauwTekst Blog4 april 2016 – Een auto komt de heuvel op scheuren. Het is de vierde auto vandaag. En: hij stopt op ons erf! Nieuwsgierig en iets te enthousiast loop ik erop af. Ik heb al in geen drie dagen iemand anders gezien dan Isak en de Deen. Dat is helemaal geen straf, maar ik merk dat ik toch best blij wordt van het idee een ander gezicht te zien.

Lees verder


Luxeleventje

De Marken, Italië, Blaauw Tekst17 maart 2016 – Nu we alweer twee maanden in Italië zitten, is ons tijdelijke huis steeds meer ons thuis. Het heeft wel even geduurd. Ik moest wennen aan de trage stilte en de eindeloze ruimte om ons heen. En aan mijn leven als ‘werkende moeder’.

Lees verder


Vroeg in het seizoen

Heuveldorpjes in Marken, Italië 25 februari 2016 – Penna San Giovanni heeft één bar. Uitgerust met plastic kuipstoeltjes en een vitrine-kast voor de trofeeën van de lokale voetbalclub, ligt de ‘Bar Centrale’ er een beetje verloren bij. De barvrouw begroet ons opgelucht. We zijn duidelijk de eerste klanten in drie maanden tijd die niet haar buurman of neef zijn..

Lees verder


Sneeuw!?

BlaauwTekst Monte San Martino 34 februari 2016 – Vier dagen van te voren stromen de waarschuwingen binnen: er komt een sneeuwstorm aan! Het is artstikke fijn dat er zoveel mensen zijn die aan ons denken hier in Monte San Martino. Maar eh… buiten is het bijna 20 graden en de glooiende heuveltoppen steken mooi af tegen de strakblauwe lucht. Hoe ernstig kan dat insneeuwgevaar zijn?

Lees verder


Housesit 101

Heuveldorpjes in Marken, Italië27 januari 2016 – Na twee weken verhuizen en rondsjouwen met een indrukwekkende collectie bagage is het dan eindelijk zo ver: onze carrière als housesitter gaat van start. Voorzichtige conclusie na vier dagen: spoedcursus op huizen passen gehaald. Denk ik.

Lees verder


Deense Mysteries

21 januari 2016 – Deel 1 van onze reis is begonnen: we gaan naar Aarhus, Denemarken voor een tussenstop bij familie. Het betekent enorme lunchtafels vol roggebrood, vis en schnaps en lange strandwandelingen op verlate stranden.

Maar ook; een mijnenveld aan tradities die ik waarschijnlijk wel nooit helemaal zal doorgronden….

Lees verder


What’s next

Verhuizing Blaauw Tekst12 januari 2016 – En wat gaan jullie daarna dan doen?’ Vaak is dat de eerstvolgende vraag wanneer we over onze plannen vertellen. De eerste paar keer dat ik het antwoord schuldig moest blijven, gaf het een ongemakkelijk gevoel. Want waar is dat 10-jaren plan?

Lees verder


Dagdromen

3 december 2015 – Met een dadel-goyabes-citroen muffin aan de ene kant en een slapende Isak aan de andere, zit ik voorovergebogen achter mijn computer. Op de achtergrond speelt zo’n moeilijk definieerbaar muziekje dat er is zonder aandacht op te eisen. Vanaf de bank vol dikke kussens en een houtblok- achtige ‘bureau’ op vloerhoogte, droom ik langzaam weg.

Lees verder


Doei huis, doei baas

BlaauwTekst Monte San Martino 2dk22 november 2015 – Zittend in een felverlichte kantoorruimte met Isak huilend op mijn arm, kijkt mijn baas mij bezorgd aan. Weet ik echt zeker dat ik een vaste baan wil opzeggen voor totale onzekerheid?  Wil ik nu, amper zes weken na de geboorte van mijn zoon, zulke grote beslissingen wel nemen?

Lees verder


Advertisements