What’s Next

‘En wat gaan jullie daarna dan doen?’ Vaak is dat de eerstvolgende vraag wanneer we over onze plannen vertellen. De eerste paar keer dat ik het antwoord schuldig moest blijven, gaf het een ongemakkelijk gevoel. Hoorde ik niet gewoon een tien-jaren plan uit mijn mouw te schudden?

Vooral toen mijn buik steeds groter werd, voelde het onverantwoord zo’n plan niet bij de hand te hebben. Temidden van zwangerschapsmagazines vol met pastelkleurige babykamers en eindeloze babyuitzet-lijsten met dingen die echt geregeld en gekocht moesten zijn, was het lastig om hardop te zeggen dat er voorlopig helemaal geen kinderkamer zou komen. 

Inmiddels word ik er steeds beter in. Ik begin het zelfs leuk te vinden om een beetje te choqueren door dingen te zeggen als ‘over een half jaar zitten we in Spanje, Italië, Portugal, de Balkan, of misschien toch Denemarken’. Het helpt daarbij dat we inmiddels weten dat het geen totaal belachelijk en naïef idee was om aan housesitten te beginnen.

Gratis wonen op bijzondere plekken als huis(-dieren)oppas; het klinkt bijna te mooi om waar te zijn. Maar het kan. Echt waar! 

Na een maand reageren op oproepen op websites als nomador.com en trustedhousesitters.com, krijgen we een uitnodiging om te skypen met Pete en Marina, een Brits koppel met een enorm huis – en vier bijna even zo grote katten- net buiten het Italiaanse dorpje Monte San Martino. Ze zoeken een stelletje dat van katten houdt (check!), kinderen heeft (check!) Italiaans spreekt (ehm.. si?) en in het bezit is van een auto (…).

Nerveus zitten Kasper en ik klaar op het afgesproken tijdstip. Precies op het moment dat de videoverbinding tot stand komt, installeert Rasmus de kat zich op mijn schoot en begint oorverdovend te spinnen. Een half uur later zijn we een housesit inclusief een leen–auto en een lokale lerares Italiaans rijker.

En dus kan ik nu in ieder geval vertellen hoe de komende paar maanden eruit zullen zien. Isak, Kasper en ik in een prachtig landhuis aan de voet van de Apennijnen. In ruil voor de zorg voor een paar katten is het huis van 500 m2 helemaal voor ons. Acht slaapkamers, vier badkamers, twee zwembaden; meer dan genoeg ruimte voor die kinderkamer lijkt me zo. 

En wat we daarna precies gaan doen? Geen idee.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s